Petr Kunc: Kulinární mistr se zkušeností michelinských hvězd

Kulinární cesta Petra Kunce

Velká Británie: Broušení mistrovství

Petr Kunc, nyní uznávaný šéfkuchař, zahájil svou pozoruhodnou kulinární cestu ve Velké Británii, kde nasával zkušenosti v samém srdci světové gastronomie. Během sedmi let strávených v Anglii měl jedinečnou příležitost pracovat po boku legendárních šéfkuchařů, kteří se pyšní michelinskými hvězdami. Mezi nimi vynikají jména jako Albert Roux, průkopník francouzské kuchyně v Londýně, Tom Aikens, známý svou moderní a inovativní kuchyní, a Giorgio Locatelli, italský mistr, který přinesl autentickou chuť Itálie na britské ostrovy. Toto prostředí bylo pro Petra Kunce neocenitelnou školou, kde zdokonaloval své techniky, rozvíjel cit pro detail a učil se umění vytvářet nezapomenutelné kulinární zážitky. Jeho působení ve Velké Británii mu umožnilo nahlédnout pod pokličku nejprestižnějších kuchyní a získat cenné kontakty v gastronomickém světě.

Návrat do Česka a Salabka

Po sedmi letech intenzivního rozvoje dovedností ve Velké Británii se Petr Kunc v roce 2013 vrátil do své rodné země. Tento návrat znamenal novou kapitolu v jeho kariéře a příležitost přinést do české gastronomie to nejlepší z mezinárodních zkušeností. Jeho prvním působištěm po návratu byla prestižní pražská restaurace V Zátiší, kde dále rozvíjel svůj kulinární styl. Následně přijal angažmá v restauraci SOHO, kde dále posiloval svou pozici na české scéně. Zlomovým okamžikem se však stalo jeho spojení s restaurací Salabka v květnu 2016. Zde Petr Kunc dostal příležitost plně realizovat svou vizi a stát se tvůrcem její současné kuchyně. Salabka, nacházející se v malebné pražské Troji, se pod jeho vedením proměnila v ukrytý klenot, který nabízí nejen vynikající jídlo, ale i jedinečnou atmosféru. Petr Kunc zde uplatňuje své bohaté zkušenosti, aby vytvářel menu, které je odrazem jeho cesty – od britské elegance po českou pohostinnost, vždy s důrazem na kvalitu surovin a preciznost provedení.

Tým Salabka: Lidé za kulinářským úspěchem

Kulinářská vize Petra Kunce

Kulinářská vize Petra Kunce v restauraci Salabka je postavena na základech respektu k surovinám a hlubokém porozumění tradičním technikám, které jsou však prezentovány s moderním a inovativním přístupem. Petr Kunc, inspirován svým působením po boku michelinských šéfkuchařů ve Velké Británii, klade důraz na sezónnost a lokální původ ingrediencí. Jeho cílem je vytvářet pokrmy, které nejen potěší chuťové buňky, ale také vypráví příběh o původu surovin a o spojení s přírodou, která obklopuje vinařství Salabka. V jeho kuchyni se snoubí preciznost a elegance s hravostí a kreativitou, což se projevuje v každém detailu od předkrmů až po dezerty. Petr Kunc se snaží, aby každé menu v Salabce bylo odrazem jeho osobní cesty a jeho vášně pro gastronomii, a aby hosté odcházeli s pocitem výjimečného zážitku.

Další členové týmu

Úspěch restaurace Salabka a její jedinečná kulinářská nabídka by nebyly možné bez výjimečného týmu lidí, kteří sdílejí vizi Petra Kunce a přinášejí do podniku své vlastní talenty a vášeň. V čele celého provozu stojí Gabriela Kunc Lacherová, generální ředitelka restaurace a apartmánů, která zajišťuje bezchybný chod a celkovou atmosféru Salabky. Kulinářské umění je podpořeno prací Anissy, hlavní cukrářky, jejíž dezerty jsou uměleckými díly. Jakub, šéfkuchař specializující se na maso a ryby, spolu s Jackem Darnowským, vítězem WorldSkills Poland 2020, a mladým talentem * Františkem, který se věnuje přípravě studených předkrmů a jídel, tvoří silné jádro kuchyně. *Olina, která se stará o snídaně a asistuje v cukrářství, doplňuje tento tým. Nezbytnou součástí je také Stanislav, sommelier a nadšenec do vína, který pečlivě vybírá vína z vlastní produkce vinařství Salabka i z jiných prestižních zdrojů, aby perfektně doplňovala nabízená jídla. O organizaci firemních akcí a svateb se s profesionálním přístupem stará Martina Fořtová, event managerka. A v neposlední řadě, Hanka a Honza, zahradníci, kteří se starají o vinici, jsou klíčoví pro zajištění těch nejčerstvějších surovin.

Petr Kunc: Mimo kuchyni

Kurzy a workshopy

Kromě své hlavní role šéfkuchaře v restauraci Salabka, Petr Kunc aktivně sdílí své rozsáhlé znalosti a zkušenosti s dalšími milovníky gastronomie prostřednictvím kulinářských kurzů a workshopů. Jeho pedagogická činnost se soustředí především na Kulinární akademii Grosseto, kde předává své cenné poznatky z oblasti moderní kuchyně, technik přípravy a umění prezentace pokrmů. Tyto kurzy jsou navrženy tak, aby účastníkům poskytly nejen praktické dovednosti, ale také hlubší porozumění kulinářskému řemeslu a inspiraci k vlastní tvorbě. Petr Kunc se zaměřuje na to, aby jeho lekce byly interaktivní a aby každý účastník odcházel s novými nápady a s větším sebevědomím při přípravě jídel. Jeho přístup je založen na osobní zkušenosti a na schopnosti přiblížit složité techniky srozumitelnou a poutavou formou, čímž přispívá k rozvoji gastronomické kultury v České republice.

Zažijte kulinářská mistrovská díla

Rezervace a kontakt

Přijďte osobně ochutnat kulinářská mistrovská díla Petra Kunce a jeho týmu v restauraci Salabka. Zažijte jedinečnou atmosféru pražské Troji a nechte se hýčkat pokrmy připravenými s vášní a precizností. Abyste si zajistili místo u stolu v této oblíbené restauraci, doporučujeme provést rezervaci předem. Můžete tak učinit telefonicky na čísle uvedeném v kontaktech nebo prostřednictvím online rezervačního systému na našich webových stránkách. V případě zájmu o pořádání soukromých akcí, firemních večírků či svateb, neváhejte kontaktovat naši event manažerku Martinu Fořtovou. Jsme vám k dispozici pro jakékoli dotazy ohledně našeho menu, vín z našeho vinařství, nebo možností ubytování v našich apartmánech. Těšíme se na vaši návštěvu a věříme, že si u nás užijete nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *